5 κόλπα για να κόψετε το κάπνισμα

14 Ιανουαρίου 20110 σχόλια
1. Μην το βάζετε κάτω σε κάθε πισωγύρισμα.
Οι υποτροπές είναι μέρος της διαδρομής για τη διακοπή του καπνίσματος. Μπορεί αυτές να μας πηγαίνουν πίσω, ωστόσο είναι πολύτιμες στην τελική πρόοδο. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μας βοηθούν να
.ανακαλύψουμε μεγάλες δυνατότητες που κρύβουμε μέσα μας, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα την εξάρτησή μας από το τσιγάρο. Εν τω μεταξύ θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο περνάει ο καιρός και όσο μειώνεται η επιθυμία μας για το τσιγάρο, αυτά τα πισωγυρίσματα μειώνονται. Επιπλέον, η βελτίωση στις δυνάμεις μας από τη διακοπή του καπνίσματος αυξάνει σταδιακά και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τη μάχη.

2.Ξαναδοκιμάστε.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιχειρήσει πάρα πολλές φορές να κόψουν το κάπνισμα και κάθε φορά η αποχή τους διήρκεσε από κάποιες μέρες μέχρι κάποιους μήνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προσπάθειά τους θα έχει το ίδιο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Και πάλι, τα κίνητρα αλλά και το δίκτυο υποστήριξης μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός της προσπάθειας απεξάρτησης από το κάπνισμα με ένα σωστό διατροφικό πλάνο και ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Επισκεφτείτε κέντρα διακοπής καπνίσματος.

Σίγουρα η προσπάθεια μπορεί να γίνει πιο εύκολη όταν υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας από ειδικούς. Αυτό προσφέρουν συνήθως τα κέντρα διακοπής καπνίσματος, όπου παρέχεται ψυχολογική και φαρμακευτική συνδρομή. Τα φάρμακα-υποκατάστατα της νικοτίνης είναι ένα πολύτιμο στήριγμα για τον οργανισμό, ενώ η επαφή με ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να ξεπεράσει το «θόλωμα» που του προκαλεί το σύνδρομο στέρησης.

4. Σκεφτείτε τα οφέλη.

Όταν σας έρθει να "αμαρτήσετε" και να βάλετε το τσιγάρο στο στόμα σας σκεφτείτε τι μπορεί να πάθετε. Καρκίνος, πνευμονικά οιδήματα, προβλήματα στο κυκλοφορικό σας σύστημα και άλλα πολλά καλά. Ξέρατε ότι είκοσι λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο γίνεται φυσιολογική η αρτηριακή πίεση. Οκτώ ώρες μετά τα επίπεδα της νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται ενώ το επίπεδο του οξυγόνου εξομαλύνεται. Στις σαράντα οκτώ με εβδομήντα δύο ώρες, η νικοτίνη αποβάλλεται πλήρως και αλλάζει η γεύση αλλά και η αναπνοή. Στους τρεις μήνες με έναν χρόνο βελτιώνονται σημαντικά όλες οι αναπνευστικές λειτουργίες και αρχίζει να μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Δέκα χρόνια μετά, ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στα επίπεδα ενός μη καπνιστή.

5.Προσέχτε το βάρος σας!

Η νικοτίνη διευκολύνει το μεγάλο ξόδεμα ενέργειας οπότε όταν σταματά να κυκλοφορεί στον οργανισμό είναι πιθανή μια αύξηση βάρους της τάξης των δύο-τριών κιλών. Για να μην πάρετε αυτά τα κιλά, μην καταφύγετε σε αυστηρή δίαιτα επειδή σίγουρα δεν μπορείτε να αντέξετε πολλών ειδών στερήσεις παράλληλα. Απλώς αλλάξτε κάποιες διατροφικές συνήθειες: τρώτε αργά, μειώστε τις ποσότητες και αποφύγετε τροφές με πολλή ζάχαρη. Πιείτε πολύ νερό και καθόλου αλκοόλ!
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος