Κρούσματα ναρκοληψίας από το εμβόλιο του Η1Ν1;

26 Αυγούστου 20100 σχόλια


Αναστάτωση επικρατεί στην Γαλλία, ύστερα από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας (Afssaps) ότι εντοπίστηκαν έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας της γρίπης Α/Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, πέντε από τα κρούσματα προέκυψαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pandemrix του βρετανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου GlaxoSmithKline (GSK) και ένα μετά τη χορήγηση του εμβολίου Panenza του Sanofi-Pasteur (όμιλος Aventis). Η Afssaps διευκρίνισε ωστόσο ότι «σε αυτό το στάδιο, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της γρίπης Α/Η1Ν1 και την εμφάνιση ναρκοληψίας».

Η ναρκοληψία με καταπληξία είναι μια σπάνια ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από κρίσεις υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες συνδέονται με «προσβολές καταπληξίας», δηλαδή αιφνίδιες απώλειες του μυϊκού τόνου, που προκαλούνται έπειτα από ένα έντονο συναίσθημα.

Στις 18 Αυγούστου η αντίστοιχη σουηδική υπηρεσία ασφάλειας των προϊόντων υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ναρκοληψίας ένα με δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό με Pandemrix σε παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών, ενώ κρούσματα ναρκοληψίας αναφέρθηκαν στη Φινλανδία και τώρα στη Γαλλία.

Μέχρι σήμερα, συνολικά 22 κρούσματα ναρκοληψίας έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη μετά τον εμβολιασμό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος