Σφράγισαν καφενείο στο Πολυνέρι Τρικάλων

9 Νοεμβρίου 20160 σχόλιαΉμαρτον δηλαδή... Τα λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα σ’ αυτό το τόπο και έφτασαν οι...
αρμόδιες υπηρεσίες να σφραγίσουν το καφενεδάκι στο ακριτικό Πολυνέρι, όπου ζουν μόνιμα μετρημένα στα δάχτυλα γεροντάκια.

Το καφενείο του χωριού ήταν η μοναδική όαση ζωντάνιας σε ένα τόπο που ερημώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ήταν το σημείο αναφοράς για τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και τους πολλούς ετεροδημότητες που με κάθε ευκαιρία επέστρεφαν στην αγαπημένη τους ορεινή πατρίδα.

Πως έγινε και έκλεισε το καφενεδάκι στο Πολυνέρι;...  Το κτίσμα αυτό έγινε επί δημαρχίας Παντέρα (2003-2010) στον πάλαι ποτέ Δήμο Πινδέων. Το έχτισαν ο ιδιοκτήτης του καφενείου ο οποίος είναι και οικοδόμος με υλικά του Δήμου.

 Ως «αμοιβή» του διατέθηκε το οίκημα για χρήση καφενείου. Ρευματοδοτείται από το ρολόι του σχολείου και τους λογαριασμούς πληρώνει ο δήμος και ήταν εις γνώση όλων των δημάρχων και γινόταν με την ανοχή τους. «Όλα αυτά συνέβαιναν υπό την ανοχή όπως είπα όλων, δημάρχων και προέδρων, διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε οτι περισσότερο προσφέρει κοινωνικό έργο παρά επαγγελματική στέγη» λέει στο trikalavoice.gr  ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Βλαχοδήμος. «Τα τελευταία 2-3 χρόνια» συνεχίζει «υπάρχει μια ακραία αντιζηλία μεταξύ των καταστημάτων άλλων χωριών και συγκεκριμένα Μοσχοφύτου και Μυροφύλλου και μια ανεξήγητη εμπάθεια έναντι του χωριού μου. Ξεκίνησαν οι αλλεπάλληλες καταγγελίες στις οποίες δυστυχώς συμμετέχουν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Πύλης «οι οποίες ανάγκασαν τις υπηρεσίες (αστυνομία, ΔΕΗ, Δήμο) να σφραγίσουν το κατάστημα. Εμείς κινούμαστε για να νομιμοποιήσουμε το κατάστημα, ώστε το χωριό μας να αποκτήσει ξανά... ζωή».
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος