Γιατί νιώθεις μονίμως κουρασμένος;

6 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Δείτε 5 λόγους που θα σας εκπλήξουν!



Η έλλειψη ύπνου παραδόξως δεν είναι η μοναδική αιτία που σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι όλη την ώρα. Κάποιες συνήθειες ή κάποιες παραλείψεις στην καθημερινότητά σας μπορεί να προκαλούν σωματική και ψυχολογική κόπωση- δείτε 5 αυτές και πώς θα τις αλλάξετε!

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό. Ακόμα και η ελάχιστη αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού σας. Και αυτό, γιατί προκαλεί αλυσσιδωτές αντιδράσεις στην ροή του αίματος και την λειτουργία της καρδιάς, μειώνοντας έτσι το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στους μύες και τα όργανα του σώματος. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Η έλλειψη σιδήρου είναι ένας ακόμα λόγους που μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να είστε ευερέθιστοι. Ενισχύστε τη διατροφή σας με σκούρα πράσινα λαχανικά, κόκκινα φασόλια, αυγά, ξηρούς καρπούς και συνδυάστε τα με τροφές με βιταμίνη C για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Φυσικά, αν η κουραση που νιώθετε είναι παρατεταμένη, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για τον απαραίτητο έλεγχο.

3. Είστε τελειομανείς. Η προσπάθειά σας να κάνετε τα πάντα άψογα σας οδηγεί σε σε μη ρεαλιστικούς στόχους, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολοι έως ανέφικτοι. Αποτέλεσμα: αφενός να εξαντλείστε από την υπερπροσπάθεια, αφετέρου όταν δεν φτάνετε σε αυτούς, να αισθάνεστε απογοήτευση η οποία σας «αδειάζει» από ζωντάνια. Προσπαθείστε να βάζετε μικρούς και εφικτούς στόχους, σε ρεαλιστικά χρονικά πλαίσια που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

4. Δεν τρώτε πρωινό. Παραλείπετε, δηλαδή, να γεμίσετε «τις μπαταρίες» σας με ενέργεια- μην ξεχνάτε πως ακόμα και όταν κοιμάστε, το σώμα σας καταναλώνει ενέργεια για τις λειτουργές του. Το πρωινό είναι απαραίτητο για να εργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας, αρκεί να είναι ισορροπημένο.

5. Εργάζεστε ακόμα και στις διακοπές σας. Τσεκάρετε συνεχώς το email σας και τα social media αντί να χαλαρώνετε στον προορισμό που έχετε επιλέξει να αποδράσετε. Μπορεί να σας φαίνεται ανώδυνο, όμως είναι μια μεγάλη παγίδα που μπορεί να σας οδηγήσει σε burnout. Είναι απαραίτητο να κάνετε πραγματικά διαλείμματα που θα αναζωογονήσουν το σώμα και το πνεύμα σας- θα διαπιστώσετε πως θα επιστρέψετε στη δουλειά σας πιο δημιουργικοί, πιο αποτελεσματικοί και σαφώς με περισσότερα αποθέματα ενέργειας.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος