Συνεχίζεται το έγκλημα στην πρώην ΕΑΣ Τρικάλων από το Λιούτα και την παρέα του

16 Δεκεμβρίου 20140 σχόλια


Του Γιάννη Ρίτσιου
Κύριε Λιούτα, διάβασα δηλώσεις σου στον τύπο ότι η Τρίκκη είναι συνεταιριστική και θα παραμείνει συνεταιριστική. Σε ρωτάω, πώς θα παραμείνει συνεταιριστική που ο όμιλος εταιριών της οικογενείας σου και συνεργατών σου, πήραν μετοχές πάνω από 42.000€ που ο όμιλος εταιριών δεν έχει σχέση με το γάλα;
Οι εταιρίες σου, έχουν σχέση μόνο με τα κηπευτικά και γι’ αυτό έκλεισες το συσκευαστήριο κηπευτικών της ΕΑΣ στη Μεγάρχη κάνοντάς το αποθηκευτικό χώρο πριν από λίγα χρόνια.
Για τις εταιρίες σου, το ελληνικό δημόσιο, για να κατασκευάσεις συσκευαστήρια και επεκτάσεις θερμοκηπίων, σας επιδότησε με 40% από το 2004 και κύρια από το 2007-2009 από 8 μέχρι 10 εκατομύρια ευρώ για παραγωγή και εμπορία κηπευτικών. Και οι εταιρίες σου χρειάζονταν πάνω από 1.800.000 € περίπου, ίδια συμμετοχή για να ενταχθείς στα προγράμματα, για να καλύψεις το 20% που απαιτούνταν.
ΤΑ ΕΙΧΕΣ; ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ;
Αλλά ξέχασα, το ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης τότε,ο Πολύδωρας είχε κάνει δηλώσεις … ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! Επίσης, οι τότε Υπουργοί Γεωργίας και Οικονομιών, Περιφερειάρχες και Νομάρχες έφτιαχναν τις επιτροπές ελέγχου και υπογράφαν. Μήπως χρειάζεται κανένας επανέλεγχος και οικονόμος εισαγγελέας ;;;
Αυτά για την ιστορία . . .
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί οι εταιρίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το γάλα και οι εταιρίες αυτές πήραν πάνω από 42.000€ μετοχές. Επίσης, οι εταιρίες αυτές είχαν ζημιά στους ισολογισμούς τους που ίσως ξεπερνάνε τα 800.000 € που φαίνονται στους ισολογισμούς που είναι δημοσιευμένοι ηλεκτρονικά τα 2 τελευταία χρόνια .
Γι’ αυτό κ. Λιούτα απέρριψες το αίτημα του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων – Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας ζήτησαν να πάρουν 400.000€ σε μετοχές, που στην ουσία είναι και οι φυσικοί ιδιοκτήτες. Αλλά εσύ προτίμησες τις εταιρίες σου.
Δε φτάνει μόνο αυτό. Ο Συνεταιριμός έκανε αίτημα στους εκκαθαριστές της πρώην ένωσης Καρδίτσας να αγοράσουν τις μετοχές της Καρδίτσας που αντιστοιχεί στο 13% της Τρίκκης και έκανες νομική παρέμβαση και συ ως Τρίκκη, και επιπλέον έκανε παρέμβαση και το Αγρόκτημα Σερβωτών «ομάδα παραγωγών». Μόνο ομάδα δεν είναι αυτοί.
Στις 13/10/14 σε συνέντευξη στον εκδότη του ‘Ενεργού Πολίτη’ σε ερώτηση για το συμβιβασμό με τη ΒΙΟΛΑΡ είπες ότι έβαλες εγγύηση την προσωπική σου περιουσία για τα 4,5 3κ. ευρώ και δικάστηκε η ένωση γιατί εσύ και η παρέα σου ανακαλέσατε τα συμβόλαια πώλησης του βαμβακιού.
Ρωτάω. Ποια προσωπική περιουσία έβαλες, αυτή που είχες πριν το 1987 ή αυτή που απέκτησες από το 2004 και κυρίως από το 2007 έως το 2009 που ήσουν πρόεδρος της ΕΑΣ και έκανες και τις επενδύσεις σου;;Τώρα ποια άλλη προσωπική περιουσία θα βάλεις για την Μambo που και αυτή κέρδισε τις δίκες για τα συμβόλαια που ανακάλεσες από τις πωλήσεις βαμβακιού;
Επίσης, στο ερώτημα που σου έκανα για την εκκόκκιση βαμβακιού στα 5 εκκοκκιστήρια που νοίκιασες, το ένα της ένωσης Λαμίας, το νοίκιασε η ΙΚΕ και δήλωσες στον τύπο ότι το νοίκιασες με 160.000 € μετρητής. Μα η ΙΚΕ έχει μόνο 10.000 € κεφάλαιο. Τα άλλα 150.000 € πού βρέθηκαν;; Και τα άλλα τρία εκκοκκιστήρια τα νοίκιασες και το πέμπτο εκκοκκιστήριο, στο Μεγαλοχώρι το επινοικίασες από το όμιλο Λεβεντάκη. Και εκκόκκισες μέχρι στις 13/10 μόνο 26.000 τόνους στα 5 εκκοκκιστήρια όπως δήλωσες. Ενώ το εκκοκιστήριο στο Μεγαλοχώρι με την αγορά του εξοπλισμού κόστους 1.000.000 € περίπου το 2010, έχει δυναμικότητα να εκκοκκίσει πάνω από 60.000 τόνους. Δεν έφτανε για την παραγωγή των Τρικάλων το εκκοκκιστήριο στο Μεγαλοχώρι;; Να γιατί πρέπει να πιάσει δουλειά το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας.
Σε άλλο ερώτημα του δημοσιογράφου – εκδότη για τα ριζόγαλα και τις κρέμες που παράγονται σε εταιρία του γιού σου, εδώ και περίπου ένα χρόνο, είπες πως τα παράγει ‘εις βάρος του’. Γιατί δεν τα πήγες από το 2010, που λειτούργησε η εταιρία του;; Ρωτάω. Είχε γραμμή για ριζόγαλα και κρέμες ή είχε υποχρέωση να λειτουργήσει εφόσον σταμάτησε την παραγωγή φαγητών; Τα πήγες εκεί για να φαίνεται ο τζίρος και για κάλυψη συμβατικής υποχρέωσης.Τι λένε για όλα αυτά οι ελεγκτικές αρχές που έδωσαν έγκριση της βιομηχανίας αυτής;
Κύριε Λιούτα, η γυναίκα του Καίσαρα, δεν έφτανε να λέει ότι είναι τίμια αλλά έπρεπε και να φαίνεται. Ρωτάω την πολιτεία. Είναι εντάξει στις συμβατικές υποχρεώσεις όταν έδωσε τις επιδοτήσεις ή μήπως χρειάζεται και εδώ ο οικονομικός εισαγγελέας και το ΣΔΟΕ για να ενημερωθεί και ο φορολογούμενος λαός; Τι λένε οι εφημερίδες, Πρωινός λόγος, Έρευνα, Διάλογος και Ενεργός Πολίτης; Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Που ο Λιούτας, η παρέα του και το κόμμα του, η ΝΔ όταν ψηφίζονταν ο νόμος 4015/11, (νόμος Σκανδαλίδη) ο Σαμαράς δήλωσε πως αν γίνει Κυβέρνηση θα τον καταργήσει.
Ο Λιούτας με την παρέα του και με την ευλογία των τρικομματικών και δικομαμματικών κυβερνήσεων, τον καταστρατήγησε και έγραψε 402-450 μέλη που ουσιαστικά είναι 150-180 οικογένειες, που οι περισσότεροι σχεδόν βάση νόμου δεν έπρεπε να εγγραφούν. Ο νόμος λέει πως δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι κάνουν δήλωση καλλιέργειας στον ΟΣΔΕ. Αλλά ο Λιούτας και η παρά του έγραψαν κόσμο που δεν έχουν καμία σχέση και υπερήλικες πάνω από 75 χρονών.
Από τα παραπάνω μέλη έχεις προσλάβει τα παιδιά και εγγόνια για να μπορείς στις συνελεύσεις να παίρνεις όποια απόφαση θέλεις. Όχι για το συμφέρον της αγροτιάς, αλλά για τα δικά σου προσωπικά και της παρέας του συμφέροντα.
Ο Λιούτας και η παρέα του ταυτιζόμενος πλήρως με την Τσαλάκογλη Κυβέρνηση εφαρμόζουν αυτό που είπε ο Χίτλερ στον έμπιστό του όταν τον ρώτησε πώς θα κυβερνάει κάθε χώρα που θα κατακτά. Και ο Χίτλερ απάντησε, πως σε κάθε χώρα που θα κατακτώ θα υπάρχουν καθάρματα να με υπηρετήσουν και να πλουτίσουν. Αυτό ακριβώς εφαρμόζει ο Λιούτας και η παρέα του σαν Γερμανοτσολιάδες.
Πριν αναλάβει ο Λιούτας με την παρέα του και το κόμμα του την διοίκηση της ΕΑΣ πήρε την πλειοψηφία το 2007. Η ΕΑΣ είχε χρέος από όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις αντιαγροτικές πολιτικές και τα χρηματιστήρια στις:
30/6/2008 6.962.823 €
30/6/2012 9.276.000€
30/6/2013 19.103.000€
Αυτή είναι η αντιαγροτική πολιτική που ασκήσατε εσείς και οι κυβερνήσεις που εκτελείται πιστά τις ντιρεκτίβες τις Ε.Ε.. Δηλαδή, ότι περιουσία υπάρχει, συνεταιριστική και δημόσια, να πάει στα χέρια αεριτζίδων και πολυεθνικών εταιριών που είναι ανεξέλεγκτες.
Για όλα τα παραπάνω θέλεις τώρα να ρίξεις τα βάρη στους εργαζόμενους και άρχισες από τη μια τις απολύσεις και από την άλλη να προσλαμβάνεις ημέτερους και δήλωνες πως αν δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα απολύεις 5 κάθε μήνα βάση νόμου. Να γιατί σας λέω γερμανοτσολιάδες. Οι εργαζόμενοι τζάμπα θέλεις να δουλεύουν; Μα εσύ τα 4 τελευταία χρόνια έχεις προσλάβει περίπου 40 εργαζόμενους του συγγενικού σου περιβάλλοντος και τις παρέας σου, για να τους έχεις στο χέρι σου και να μη σου φέρνουν αντιρρήσεις.
Οι εργαζόμενοι φταίνε για τα χρέη, ή η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ασκείται; Μήπως παίρνετε περισσότερα εσείς στη διοίκηση με τις ημεραργίες που ίσωςμερικοί παίρνουν και διπλάσιες, και μερικοί εργαζόμενοι παίρνουν διπλούς μισθούς. Πριν λίγα χρόνια έδιωξες έμπειρα στελέχη και πήρες τogoldenboyαπό τα Γιάννενα και τον πλήρωνες 70.000€ το χρόνο.
Έτσι κ. Λιούτα, με τη διοίκηση αυτή, πας να αποκτήσεις τα καλύτερα κομμάτια του ομίλου της πρώην ένωσης, την Τρίκη που είσαι και διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής στην ΙΚΕ για 5 χρόνια, και νοίκιασες την Aγκροβίζ(ζωοτροφές) και την οξοποιία και νοικιάζεις τους εργαζόμενους της ένωσης στην ΙΚΕ. Το έκανες αυτό για να μην έχεις έλεγχο από κανέναν. Που και οι τρείς εταιρίες έχουν κέρδη . . .
Γι’ αυτό και ο όμιλος εταιριών σου αγοράζει μετοχές της Τρίκκης.
Να γιατί χρειάζεται οικονομικός εισαγγελέας για έλεγχο.
Να γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος 4015/11 και να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες.
Κύριοι εκδότες και δημοσιογράφοι, είναι η 5ηεπιστολή που σας στέλνω, θα την δημοσιεύσετε για να ενημερωθεί ο φορολογούμενος λαός, ή θα την κάνω πάλι εφημερίδα τοίχου;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που θα τη δημοσιεύσετε.
Τρίκαλα 16/12/2014
Γιάννης Ρίτσιος
Αργοτοσυνδικαλιστής – Συναιτεριστής
Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο, όπως και τα προηγούμενα τέσσερα που αφορούν την κατάσταση στην πρώην ΕΑΣ Τρικάλων θα σταλούν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, στον οικονομικό εισαγγελέα και στα αρμόδια υπουργεία.


Πηγή
:
www.trikalaola.gr
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος