Πώς να σώσετε το βρεγμένο κινητό σας

13 Οκτωβρίου 20140 σχόλια


1) REMOVE THE BATTERY!!! Και την SIM κάρτα. (οκ, αυτονόητα αυτά… )
2) Σκουπίστε το κινητό με μία πετσέτα ή με μία χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο απο το νερό μπορείτε.
3) Βουτήξτε το σε οινόπνευμα. ( ! ) Θα απορροφήσει όσο νερό έχει μείνει και το οινόπνευμα μετά θα εξατμιστεί πιο εύκολα απο το νερό.
4) Αφήστε το να στεγνώσει. Αφήστε το τουλάχιστον 3 μέρες να στεγνώσει. Καλό θα είναι να το ακουμπίσετε πάνω σε λίγο ρύζι για να επισπεύσετε το στέγνωμα. ΜΗΝ βάλετε πάλι την μπαταρία πίσω, γιατί μπορεί να προκαλέσετε κάποιο βραχυκύκλωμα.
5) Ζεστάνετέ το. ( ! ) Αφήστε το για 2-3 μέρες πανω στους αεραγωγούς μιας τηλεόρασης ή μιας CRT οθόνης για να ζεσταθεί και να στεγνώσει πιο εύκολα. (Κλασσικά η μπαταρία ΒΓΑΛΜΕΝΗ!)
6) Δείτε αν δουλεύει. Κάνετε τον σταυρό σας με το ένα χέρι και με το άλλο τοποθετήστε την μπαταρία πάλι στο κινητό (και την SIM) και δείτε αν δουλεύει. Αν δεν δουλεύει ακόμα, ρίχτε ενα καλο βρίσιμο (απο μέσα σας) και επαναλάβετε το βήμα 4. Αν και τότε δεν δουλέψει, κατεβάστε ότι καντήλια ξέρετε και πηγαίνετέ το σε κάποιον αντιπρόσωπο. Πιθανώς θα μπορέσει να το επαναφέρει στην ζωή.
7) Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, πετάξτε το, και αγοράστε ένα αδιάβροχο για να μην χρειαστεί να τα κάνετε όλα αυτά πάλι.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος