Από Πελοπόννησο... Κρήτη κολυμπώντας

5 Οκτωβρίου 20110 σχόλια


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Τρικαλινού γιατρού Γιώργου– Ιωάννη Τσιάνου να διανύσει μια κολυμβητική απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους, με αφετηρία την Πελοπόννησο και τερματισμό την Κρήτη στο πλαίσιο του project «Έργα ανδρός».

Ο Γ.Τσιάνος είναι ο δεύτερος άνθρωπος παγκοσμίως που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την ανάβαση του Έβερεστ.

Ξεκίνησε από την Νεάπολή της Πελοποννήσου στις 3 τα ξημερώματα με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι δυσχέρειες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσογείου, καθώς επίσης οι ιατρικές και εργοφυσιολογικές μετρήσεις που ολοκληρώθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστούν το συγκεκριμένο διάπλου το πλέον τολμηρό εγχείρημα που καλείται να φέρει εις πέρας ένας υπεραθλητής στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και κατάγεται από τα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια των Η.Π.Α και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκωτία. Είναι εξειδικευμένος στην ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς σημαντικό ερευνητικό έργο στο υψόμετρο και το ψύχος στα βουνά της Σκωτίας, των Άλπεων και των Ιμαλαΐων. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκεται στα Highlands της Σκωτίας όπου ειδικεύεται στον τομέα της Χειρουργικής.
Ο Γ. Τσιάνος διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους κολυμβητικούς συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού. Έχει καθιερωθεί ως ο πλέον επιφανής κολυμβητής στο χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης, και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς.
Είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Το 2006 στον 24ωρo κολυμβητικό αγώνα αντοχής «Ιάσων Ζιργάνος» κατέκτησε την πρώτη θέση κολυμπώντας 80 χιλιόμετρα, απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση έως σήμερα. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί στις 5-8-2000 ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34 χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, σε 9ώρες και 20λεπτα, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα. Το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή «Hellas Everest 2004» ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8848μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο Ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Όρη, στα Όρη Άτλαντα, στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.
Είναι ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος