Νέα χρονιά χωρίς βιβλία

12 Σεπτεμβρίου 20110 σχόλια


Πρώτο κουδούνι σήμερα με αγιασμούς για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια σχολική χρονιά που ξεκινά με προβλήματα. Τα βασικότερο όλων η έλλειψη βιβλίων που δεν πρόκειται να επιλυθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου.


Νέα χρονιά χωρίς βιβλία
Στα Τρίκαλα και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, έχουν φτάσει τα πρώτα τεύχη της Γλώσσας και των Μαθηματικών, ενώ όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν εμφανίζονται ελλείψεις.
Στους δασκάλους πάντως μοιράστηκαν βιβλία για να εκδώσουν φωτοτυπίες και dvdβάσει των οποίων θα γίνονται τα μαθήματα τις πρώτες ημέρες.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ βιβλία μοιράστηκαν στο 20% των σχολικών μονάδων του νομού μας, ενώ για το υπόλοιπο 80% η διανομή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η διαδικασία για την τοποθέτηση των υποδιευθυντών στα γυμνάσια και τα λύκεια.
Στο μεταξύ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στην αρμόδια αντιδήμαρχο για θέματα εκπαίδευσης κ. Β. Κάκλα και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών επιτροπών.
Μπορεί η σχολική χρονιά μόλις να ξεκίνησε ωστόσο οι δάσκαλοι, μέσω της Ομοσπονδίας τους προσανατολίζονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Στις 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις οι τοπικές ενώσεις προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για 48ωρη απεργία.
«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες από ποτέ άλλοτε» υποστήριξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφορικά με τις ελλείψεις των σχολικών βιβλίων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος