Εικόνα εγκατάλειψης στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

25 Μαΐου 20110 σχόλια





Δίπλα σε φίδια, αγκάθια, σκουπίδια και χωρίς φωτισμό το παιδικό παιχνίδι που δεν δίνει χαρά αλλά φόβο.
Την άμεση επέμβαση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων απαιτεί η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές, στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου.Μετά από καταγγελίες καταγράψαμε την τραγική κατάσταση σε παιδικές χαρές, όπου μικρά παιδιά, αναγκάζονται να παίζουν στην παιδική χαρά στην τοποθεσία «Γκούμα», σε σπασμένες κούνιες, σκουριασμένα μονόζυγα και ξεχαρβαλωμένες και άκρως επικίνδυνες τραμπάλες.

Το παράπονο του μικρού μαθητή που μεταφέρεται στην Δημοτική Αρχή Τρικάλων, είναι πως «δεν μπορούμε να παίξουμε μπάλα γιατί ο χώρος είναι γεμάτος από ψηλά χόρτα, αγκάθια και σκουπίδια».

Μάλιστα, ο μικρός μαθητής, μας οδήγησε και σε σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου πλησίον της παιδικής χαράς όπου οι ρωγμές έχουν γίνει φωλιές φιδιών.

Τα αγκάθια όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν σκεπάσει και τα παγκάκια και η ηλικιωμένη γυναίκα στο δικό της παράπονο προς την Δημοτική Αρχή , ανέφερε «ότι αδιαφορούν για εμάς και μας έχουν παρατήσει».

Εξίσου απαράδεκτη κατάσταση, επικρατεί και στις παιδικές χαρές , στις περιοχές του παλιού υδραγωγείου του Μεγαλοχωρίου και στην θέση «Λειβαδίστρια», όπου στην δεύτερη, σύμφωνα με καταγγελία περίοικου, «έχουμε να δούμε πάνω από ένα χρόνο συνεργείο να κόβει τα χόρτα» και προσθέτει «δεν μπορούμε ούτε να περπατήσουμε σε δημοτικούς χώρους που είναι πάρκα, εξαιτίας των χόρτων και ούτε να ξαποστάσουμε στα σπασμένα σιδερένια (!) παγκάκια της δεκαετίας του ΄60».

Εξίσου επικίνδυνο, είναι ότι τα χόρτα, έχουν σκεπάσει το παρακείμενο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το χωριό να πλημμυρίσει με την πρώτη βροχή. Όπως καταγγέλλεται, υπήρξε ζημιά από πρόσφατη πλημμύρα σε οικίες και εγκαταστάσεις κτηνοτρόφων.

Στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, απουσιάζουν λάμπες από τους στύλους και μάλιστα αντί να αντικατασταθούν, μπήκε … μονωτική ταινία στους στύλους ως … σημάδι καταγραφής, αλλά ουδέποτε έγινε η αντικατάσταση των λαμπτήρων.

Καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή, ότι κάδοι απορριμμάτων στο Μεγαλοχώρι, δεν έχουν πλυθεί ποτέ και δεν έχουν απολυμανθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία στον χώρο.

Στην κεντρική πλατεία επίσης, το μικρό θεατράκι, έχει μετατραπεί σε …χωματερή, όπως επίσης και το παρακείμενο σιντριβάνι με τα σκουριασμένα κάγκελα.

Δίπλα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, αντικρίζουμε σπασμένους κάδους, ενώ κυριαρχούν τα σπασμένα πλακάκια και τα σπασμένα παγκάκια.

Από το σουρεαλιστικό τοπίο δεν απουσιάζουν και οι τεράστιες γούρνες στους περιφερειακούς δρόμους του χωριού κάτι που δίνει μία νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους ότι ίσως βρουν ...πετρέλαιο.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος