Κοινοποιήθηκε Ψήφισμα για μόλυνση του περιβάλλοντος από το εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ

10 Μαρτίου 20110 σχόλια



Κοινοποιήθηκε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για την λειτουργία του εκκοκκιστηρίου τηςΈνωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Μεγαλοχώρι.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα στην...
συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Τρικκαίων που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Φυσάει Κόντρα» Δημ. Παπαθανασίου και εισήγηση του δημάρχου Χρ. Λάππα.
Στο ψήφισμα το Δ.Σ «Εκφράζει την αντίθεσή για την εκπομπή των επικίνδυνων για την δημόσια υγεία αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα από τη λειτουργία του Εκκοκκιστηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι. Ζητάει από το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και να προσκομίσει άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος νέες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον».
Επίσης στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο κ.Παπαθανασίου γπίνεται αναφορά στο πρόβλημα και όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «μετά από τη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων με το παρόν ψήφισμά του, δηλώνει ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων που δυστυχώς χρόνια τώρα υφίστανται την εκπομπή των αέριων ρύπων από τις καμινάδες του εκκοκκιστηρίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.
Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα, το οποίο εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με επιβλαβείς συνέπειες στην υγεία των συμπολιτών μας και ειδικότερα των παιδιών , για ένα πρόβλημα που καθημερινά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος