Ενωμένοι οι μαθητές, καθηγητές και γονείς στο Μεγαλοχώρι προκειμένου να παραμείνει το Γυμνάσιο του χωριού ανοιχτό.

16 Φεβρουαρίου 20110 σχόλια


Το σχολείο ανήκει σε μας» δηλώνουν οι μαθητές του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων

Οι μαθητές έχουν κηρύξει από την Δευτέρα αποχή από τα μαθήματα και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση «Το σχολείο ανήκει σε μας»

Στον αγώνα τους συμπαραστέκεται και το διδακτικό προσωπικό το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χατζηδημητρίου Παρασκευάς δήλωσε «Το δεκαπενταμελές του σχολείο σε συνεννόηση με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισαν να απέχουν επ` αόριστο οι μαθητές από τα μαθήματά τους. Εμείς ως Σύλλογος Διδασκόντων αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και επιθυμούμε να μην πραγματοποιηθεί η φημολογούμενη συγχώνευση και κατάργηση του σχολείου μας που λειτουργεί τόσα χρόνια με επαρκή διδακτικό προσωπικό και άψογη κτιριακή υποδομή».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Πάτρα Δάφνη αναφέρθηκε στην λειτουργικότητα και στην επάρκεια των σχολικών εγκαταστάσεων όπως το σχολείο διαθέτει γήπεδα χάντμπολ, τένις, μπαμιγκτον, αποδυτήρια ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια, αίθουσα πληροφορικής, εκδηλώσεων και χημείο.

«Το σχολείο είναι ιδανικό για μας και προσφέρει τα πάντα. Αναρωτιόμαστε με ποια παιδαγωγικά κριτήρια θέλουν να κλείσουν το σχολείο. Είναι άδικο να κλείσετε το σχολείο με επάρκεια και αξιόλογο διδακτικό προσωπικό και μαθαίνουν γράμματα 7 χωριά της περιοχής.» δήλωσε σε αυστηρό ύφος η Πρόεδρος τους δεκαπενταμελούς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σπύρος Πάτρας δήλωσε «Συμφωνούμε και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των παιδιών ώστε να παραμείνει το Γυμνάσιο στο χωριό».

Επίσης συστάθηκε επιτροπή αγώνα ενάντια στη συγχώνευση – κατάργηση του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου όπου στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα.

Η Επιτροπή Αγώνα αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους Τρικκαίων κα Μαρίνα Ιακωβάκη, Θανάσης Κυργιάκος, τα τοπικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων Μεγαλοχωρίου, Πατουλιάς, Λόγγου, Χρυσαυγής, Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου και Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος