Το άγχος.. σκοτώνει!!

12 Σεπτεμβρίου 20100 σχόλια




Όσοι αγχώνεστε αρκετά θα πρέπει να προσπαθήσετε να το μειώσετε καθώς τελικά το άγχος μπορεί όντως να σας σκοτώσει. Σύμφωνα με νέα έρευνα το άγχος αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακά προβλήματα κατά 5 φορές σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου VU Medical Center στην Ολλανδία μελέτησαν σε 861 άτομα 65 ετών και πάνω τα επίπεδα της ορμόνης που προκαλεί το στρες, τη κορτιζόλη, στα ούρα των ατόμων ηλικίας 65 ετών και πάνω. Το δείγμα λαμβανόταν μια φορά την ημέρα.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα καθώς τα άτομα που παρουσίασαν υψηλά επίπεδα στρες είναι 5 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, εμφράγματα και εγκεφαλικά αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος μέσα στα επόμενα 6 χρόνια.

Αν και το βραχυπρόθεσμο άγχος λέγεται ότι κάνει καλό στην υγεία το μαρκοπρόθεσμο στρες που έχει ταυτιστεί με τη καθημερινότητα των ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία, ενώ μπορεί να αυξήσει τη πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Όπως αναφέρει και ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Nicole Vogelzangs "αν και προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η κορτιζόλη μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά προβλήματα ωστόσο καμία μέχρι τώρα έρευνα δεν είχε μελετήσει απευθείας αυτή την υπόθεση'.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος