Επτά τρόποι για να...κοιμούνται οι άνδρες καλύτερα!

10 Ιανουαρίου 20100 σχόλια



Επτά τρόποι για να...κοιμούνται οι άνδρες καλύτερα!

Υποχρεώσεις, δουλειά και στρες. Πόσο εύκολο είναι τελικά να κοιμάται κανείς εύκολα και καλά στις μέρες μας;
1. Ηρεμήστε
Μετατρέψτε την κρεβατοκάμαρά σας σε μια ζώνη χαλάρωσης, διακοσμώντας την με πράσινα και μπλε χρώματα (όχι κόκκινα και πορτοκάλι). Ολοκληρώστε την ατμόσφαιρα με απαλά μουσικά ακούσματα, πάντα σε χαμηλή ένταση και με μείωση του φωτισμού στο χώρο. Στο τελευταίο βοηθούν οι σκούρες εξωτερικές κουρτίνες, οι οποίες εμποδίζουν το φως να περνάει στο δωμάτιο.
2. Αγκαλιάστε κάποιον
Ποιόν ακριβώς; Τη σύζυγό, τη σύντροφο, το σκυλί σας… δεν έχει σημασία ποιόν ακριβώς αγκαλιάζετε αλλά ότι το κάνετε. Σύμφωνα με τις μελέτες του Πανεπιστημίου του Σικάγο, η μοναξιά είναι μια από τις αιτίες για την απώλεια ύπνου. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, έχουν λιγότερο καλό ύπνο από εκείνους που κοιμούνται με παρέα.
3. Χαμηλώστε το
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του δωματίου που κοιμάστε. «Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν κοιμόμαστε,» λένε οι ειδικοί. «Βοηθείστε αυτή τη διαδικασία με το να σιγουρευτείτε ότι η κρεβατοκάμαρα δεν είναι υπερβολικά ζεστή. Μια θερμοκρασία μεταξύ 16 και 20 βαθμών Κελσίου είναι ιδανική.»
4. Δοκιμάστε τις κάλτσες
Ελβετοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με ζεστά χέρια και πόδια, κοιμούνται στο μισό χρόνο απ’ ότι χρειάζεται συνήθως κανείς. Η αιτία; Τα ζεστά άκρα δημιουργούν διεύρυνση των αγγείων, εξαπλώνοντας τη ζέστη σε όλο το σώμα, γεγονός που χαλαρώνει και τον οργανισμό με αποτέλεσμα τον ευκολότερο ύπνο.
5. Κρατάτε σημειώσεις!
«Όταν ξαπλώνει κανείς σκέφτεται όλα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα και αυτό κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση», λέει ο Chris Idzikowski, ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα ύπνου που εργάζεται στο κέντρο ύπνου του Εδιμβούργου (www.edinburghsleepcentre.com). «Με τον να κρατάει κάποιος σημειώσεις την ώρα εκείνη, αυτομάτως παύει να σκέφτεται τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας και έτσι είναι πιο εύκολο να κοιμηθεί. Οπότε είναι καλό να υπάρχει δίπλα στο κρεβάτι ένα μπλοκάκι σημειώσεων.
6. Ύπνος προγραμματισμένος… από τη φύση!
Ο φωτισμός του λουτρό πριν από την ώρα του ύπνου πρέπει να είναι ελαφρύς γιατί, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται ότι «ταρακουνά» τον ανθρώπινο εγκέφαλο, διεγείροντάς τον με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς περισσότερο χρόνο για να ηρεμίσει πριν κοιμηθεί. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Βάλτε λοιπόν αυξομοιωτή φωτός στο μπάνιο και διώξτε την ΤV από την κρεβατοκάμαρα.
7. Κερδίστε τον ύπνο με το δύσκολο τρόπο
«Ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ είναι να κάνετε έρωτα», λέει ο Δρ Pam Spurr. «Μετά από το σεξ θα αισθανθείτε χαλαροί και θα κοιμηθείτε εύκολα και καλά».
capitalhealth.gr
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: :
 
Copyright © 2014. ΠΙΑΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ™ -Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος